Please enable JS

kabel -en kortsluitberekening

Kabelberekening, evenals de berekening van kortsluiting is cruciaal voor het efficiënt en veilig functioneren van uw installatie. Bovendien moet uw installatie aan de wettelijke normen (AREI, artikel 104) voldoen. Als bijvoorbeeld uw leidingen te klein zijn gedimensioneerd, of uw beveiliging heeft onvoldoende onderbrekingsvermogen, dan is het risico op kortsluiting groot. Schade of zelfs brand zijn één van de risico’s die u loopt bij een installatie die niet voldoet aan de normen. Als u bijvoorbeeld een verkeerde instelling van uw stroombeveiliging heeft, bent u niet meer in orde met de wetgeving. Loop dit risico niet en laat de kortsluiting- en kabelberekening aan een specialist over.

Technisch adviseur, ontwerper en installatiebedrijf in één

Elk project is een nieuw project. Als u een kabelberekening of een kortsluitberekening wilt laten uitvoeren, of u wilt professioneel advies, dan wordt er een afspraak met u gemaakt. Er wordt van bij het begin samen met u overlegd en u krijgt advies in elke fase van het project. Kabelberekening zowel als kortsluitberekening wordt zorgvuldig voor u gedaan. Wilt u dat uw bestaande schema’s worden gecontroleerd of wilt u volledig nieuwe schema’s laten ontwerpen? Dit kan. Elektrische schema’s worden getekend, hoofd- en onderverdelers worden bepaald. Hiervoor berekenen wij de kortsluitstromen en de kabeldoorsneden.

Kabelberekening in eigen beheer voor een beter resultaat

Niet alleen voor het ontwerpen en het nodige advies kunt u bij ons terecht. Ook de installatie wordt gedaan door onze eigen medewerkers. Dit heeft als grote voordeel dat we controle houden over zowel het verloop van de planning als de kwaliteit van de uitvoering. Door deze werkmethode kan uw project aan zeer strakke prijzen gerealiseerd worden en krijgt u scherpe garanties.

Uw gedetailleerd dossier van uw kabelberekening

Het is belangrijk dat uw installatie volledig gedocumenteerd is conform aan de wetgeving. Doe daarom een beroep op een gerenommeerd en ervaren bedrijf. Voor de uitvoering en het documenteren van uw project maken wij gebruik van hoogwaardige berekeningssoftware. Eendraadschema’s worden op een zeer snelle manier opgemaakt. De kabelsectie wordt zo economisch mogelijk berekend. De beveiliging wordt automatisch gekozen. Verschillende fabrikanten van materiaal worden met elkaar vergeleken. Alle vitale kringen worden conform aan het hoger vernoemde artikel 104 van het AREI berekend. Dankzij deze software houden wij het budget voor uw project nauwsluitend in het oog en doen wij geen onnodige werken. De opmaak van uw dossier en de rapportage kan in meerdere talen gebeuren: onder andere Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans of Tsjechisch. De software biedt import- en exportfuncties in verschillende formaten: DXF, WMF, Exel of txt bijvoorbeeld. Uw dossier en rapportage dat u krijgt voldoen volledig aan de Belgische wetgeving rond kabelberekening.

kabel -en kortsluitberekening

Meer weten over kabel -en kortsluitberekening ?